Співавтори: Оксана П., Жанна Чайка, Багира, Serg, Denis.Ka, rusanz, Кузя Пруткова, ...
Michael:
- Що є для мене Батьківщина?
Каштани в цвіті і калина,
Колодязь з чистою водою,
Блакитне небо наді мною,
Нескошені високі трави,
Смеркань палаючі заграви,
Старенька Мати біля тину,
І рідна на руках дитина,
Після дощу веселки арка,
(І доброї горілки чарка),
Біленька хатка і садочок
І зоряні чарівні ночі,
Вареники в сметані з сиром
І ладанки церковні з миром,
І світлі образа святії
І добрії юнацькі мрії,
Жанна Чайка:
- Криштальнi роси на свiтанку
I гра дитяча коло ганку...
Вишневий сад квiтучий бiлий,
Очей коханих погляд милий,
Багира:
- Луною - солов'їні співи,
Ще - восени смугасті ниви,
Denis.Ka:
- А над ставками верболози
І перші вірші й перші сльози.
Serg:
- Волошки синьоокі в житі,
Червоний мак в зеленім літі,
Веселий сміх навкруг дитячий
Та горщик молока добрячий,
Краюха хліба, скибка сала -
Щоб воля наша не згасала.
Michael:
- Гречаний мед. І паляниця,
На рушнику у молодиці.
Serg:
- Козацька пам'ять героїчна
Michael:
- І мова лагідно-музична.
Serg:
- Оспівана піснями доля -
Навіки визначена воля,
rusanz:
- Одвічні істини в пісеннім,
У звичаях, казках натхненнім
Світогляді прапредків славних,
У бойових мистецтвах вправних,
В гармонії з природнім світом
Та в ладі з Божим заповітом.
Оксана П.:
- Розкішний цвіт в саду весняний,
І літа водограй жаданий,
І тихий сум осінньо-ніжний,
Й зимовий подих білосніжний,
Усе прекрасне, миле, рідне
І возвеличування гідне.
Michael, Кузя Пруткова:
- Веселе хочеться співати
Та навкруги все бідні хати,
Кузя Пруткова:
- І ледь живі заводи, браття,
Де людям зараз - рідко платять,
Де ждуть ті гроші невеликі,
Аби лиш хліб купити й ліки.
Та ті поля, що здичавіли,
Та тих людей, що помарніли,
Бо рвали жили, гнули спини
В далеких чи близьких країнах.
Michael:
- Земля батьків, моя країна
Назвіть її, то - ... (не Аргентина!!! ;) )