Живеш, ідеш, працюєш -
Вірно!
Руйнуєш все, а потім -
Гірко!
Роки проходять,
Помічаєш -
Що пізно вже, та пробачаєш,
Бо жага волі не проходить
Вона в душі тебе заводить
І хоче вискочить назовні,
Всі вчинки знову безумовні!
А шлях життя біжить так стрімко,
Що пролітають всі зупинки
По різні сторони надії...
Та люди ж ми! Чому лиш мрії
Керують розумом прийдешні?
Убийте в собі думки грішні,
Що так не можуть зупиниться,
Й життя покаже Вам живицю!
Живеш, пливеш, кохаєш -
Вірно!
Руйнуєш все, минає -
Гірко!
Думки проходять,
Осінь, літо -
Та треба просто зрозуміти,
Кохання наше не проходить,
Кохання вічне, воно зводить
До добрих та геройських вчинків!
Струмок гірський кохання стрімко
В життєву річку нас приносить
Де все буває, і заносить
По різні боки, там каміння...
Та люди ж ми! Порозуміння
Та витримка потрібні, віра!
Убийте в собі того звіра,
Що лиш інстинктами живиться,
Й життя покаже ще живицю!
Живеш, летиш і знаєш -
Вірно!
Руйнуєш все і знову -
Гірко!
Життя проходить,
Вже запізно -
Бо сивина твоя так сніжно
Думками вп'ялася у скроні
Життєвий шлях весь на долоні,
Онукам розказати хоче
Про вчинки! А душа регоче,
Мов немовля, кричить так дзвінко,
І хоче вистрибнути стрімко,
Щоб знову все було спочатку...
Та люди ж ми! Візьмуть нащадки
Усі думки мої і волю
Та й понесуть крізь нову долю,
Що буде нам ночами сниться,
Й життя покаже їм живицю!
Serg відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ох, уж эти мне поэты,
Так и верят в чудеса!
Будто бы в полоске света
Наша бренная душа
Переселится в иное
Тело, чудной красоты...
А грехи? И все былое?
Хто ответит? Я иль Ты?!
Каждый будет по заслугам
Высшим духом оценен, -
Кто травинкой станет в луге,
В птичку кто определен,
Ну, а те, что так страдали,
По ночам стихи слагав,
Нужно, точно, чтоб попали
В тело Жучки: "Гав и Гав!"
Я задумаюсь над этим
Воплощением души,
Нужно ль мне ставать поэтом?..
Лучше спать в ночной тиши!
Оценка поэта: 5 Слухайте, та то напевно у всіх поетів є вірші на такі теми, як в нас з вами Дуже гарні слова, але знову ж таки, набагато глибший сенс, ніж у моєму вірші, в мене попростіше.. Дякую, цікаво було ознайомитись!!!
Serg відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Життя проходить,
Вже запізно -
Бо сивина твоя так сніжно
Думками вп'ялася у скроні
Життєвий шлях весь на долоні,
Онукам розказати хоче
Про вчинки! А душа регоче,
Мов немовля, кричить так дзвінко,
І хоче вистрибнути стрімко,
Щоб знову все було спочатку...
Serg відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00