Розцвітає ромашкове поле,
Рясно вкрите дрібною росою...
За тобою біжу я, Любове:
Доторкнутися хочу рукою.
Я спішу, задихаюсь і падаю.
Розбиваю коліна я знов.
Та нічого! Я серце порадую:
Будеш знову зі мною, Любов.
По плечах розлилося волосся,
Сльози градом течуть по лиці.
Як хотіла душа, щоб збулося,
Але марні надії оці!!!
Я до тебе з проханням звертаюсь
І тримаю підковку в руці:
"Якщо винна, пробач мені, каюсь...
Ти для мене усе у житті..."
Щось забилося серце у грудях,
Закололо, неначе голки...
Зупинилась, присіла у квітах.
Сил немає вже далі іти...
Відцвітають ромашки у полі.
Дрібний дощик ці квіти зросив...
І як крапелька ніжної крові,
Мак червоний у полі розцвів...
*********
Балада- невеликий віршований твір з елементами фантастики, або героїчного
змісту.
В данному творі дівчина перетворюється в квітку - маківку, бо не може перенести втрату свого Кохання..
В развитие комент. Н.Будишевск.
Если во втором и четвертом стихах убрать в конце букву Ю? Или не по-украински станет? Стихотворение мне очень понравилось. Успехов Вам.