Чи довго буде суть твоя такою,
якою бачить її х'тіли держ.вожді?
Ти мав жадати ситості й спокою
щоб віддано гребтись в своїй ріллі,
і поклонятися антигерою,
що посміхавсь в комфортному ярмі,
і замість власного духовного розвою,
проблеми мав вирішувать дрібні,
щоб віру зневажав, мов атеїст.
І щоб вдивлявся в форму, а не в зміст,
та щоб бажав не мудрості – лиш знань,
Щоб ти радів у кулаці синиці...
Нав'язувать тобі ідеї ниці
чи довго буде чужорідна твань?