Мова - як одяг, розкішна й брудна,
всміхнена і гордовита,
Думці поета підвладна вона,
Словом натхненним зігріта.
У вишиванці зорі золотій
Пісня звучить колискова,
Мама співає, і барвами мрій
Сяє усмішка ранкова.
Казкою линуть дитинства літа,
Лати слова одягають,
Кінь чарівний та велична мета
Знову малечу чекають.
В серці у кожного, де б він не жив,
Пісня звучить колискова,
Саме з матусіних всміхнених слів
І починається мова.