Кошенятко скаче, скаче -
Мов малий тугенький м’ячик!
У травичці, на пісочку -
Катається колобочком!
Куций хвостик вигинає
І на власну тінь стрибає...
Ну й кумедне! Ну й потішне!
Геть забуло маму-кішку...
Та, либонь, шука синочка -
Сіренького колобочка!