«Заберіть оте звідси, не робіть
дому Отця мого торговим домом!»
Євангеліє від Йоана 2:16
Коли Він увійшов до того Храму,
що був священним місцем на землі
і зрозумів, що там лише міняйли,
торговці, скнари, підлі шахраї...
Що дзвін монет засліплює їм очі,
що суперечки, лайка і плітки
запанували у домівці Божій,
а замість свічки ставлять терези...
Коли Він глянув на стареньку, яка
в долонці рахувала копійки,
а поряд реготали люди з неї,
і в золоті купались багачі...
Його обличчя вкрили дрібні сльози,
Він затремтів від розпачу, ганьби...
Кричав нестямно і в тяжкій знемозі:
-Геть звідси, грішники! Геть звідси всі!
Жбурляв додолу Він усі товари...
Кидався врозтіч люд, кричали всі...
Прокляття сипали Йому міняйли -
Він вигнав їх, перевернув столи...
Фарисеї стояли ж неподалік і
суворо, сердито казали: нещасний,
божевільний він чоловік...