Чи то я вже якась старомодна,
Не встигаю ловити тенденції,
Чи я стала до світу холодна
І такою зал́ишусь до пенсії?
Бо інакше, як можна дивитися,
Як ще діти - міняються статями? -
Вже дівчатам у моді битися,
Юнакам же - хвалитись платтями.
Вже й душі у них всіх не розгледіти
За мейкапом й прозорими вбр́аннями,
Чомусь так вже у світі заведено,
Що душа має місце останнє вже.
Замість того, щоб в храм помолитися
І піти, щоб звільнитись від нечисті,
Нашій молоді легше напитися
І втопитись у п'яному еросі.
А на завтра, вдивившись у дзеркало
Й не згадаєш вчорашнього сорому,
Ти підеш і віддашся упевнено
Вже не першому, а двадцять сьомому.
Ось, уже і під серцем прижилося
Твого роду суспільне продовження.
Ти вбиваєш його - бач, звалилося,
Наче з неба, тобі це на голову!!!
Та тобі ще замало фломастером
Замальовують душу дияволи,
Ти біжиш на штеблетах на кастинги
На відбір, де тебе ще не зрадили.
І що далі? - система запущена -
Ти в сльозах прибігаєш до матері...
А її вже нема...Ти засмучена,
Бо не всигла її поховати.
І цей біль ти розвіюєш з друзями,
Де всі п'яні до втрати свідомості,
Ловиш кайф - наркоту, мов ілюзію,
Що вбиває в тобі каплю совісті....
_______________________________
Я не знаю, як далі боротися,
Я не можу на все це дивитися...
Краще бути між всіх старомодною,
Але з Богом в душі залишитися.
//21.05.13//
Мар'янка, СИЛЬНО! ДУЖЕ! І все в саме яблучко! Напевно, я також старомодна, бо бачу все це і також жахаюсь. Дай Боже, щоб поки наші малечі виростить світ змінився в кращий бік, повернувся лицем знову до Бога і моралі.
Marisong відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую, Іринко. Я також молюся, щоб в цьому світі все стало на свої місця
Все з ніг на голову постало- вихваляються тим, про що завжди соромились подумати... І хай я буду тричі старомодна, але нафарбованих хлопців не зрозумію!
Marisong відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Краще бути між всіх старомодною,
Але з Богом в душі залишитися.- правильний вибір. Життя у нас одне, а занапастити його можна в лічені хвилини. Шкода, що чимало людей так легковажать своїм життям... А душа не підкоряється моді, бо людяність і порядність ніколи не стануть застарілими. Хто думає інакше, той безправний раб суспільних тенденцій, який живе під диктовку часу. Повчальний і актуальний вірш.
Marisong відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ось, як Ви цікаво проаналізували мій вірш. Дякую Вам!!!