Музи не мовчать
На фото - Сергій Костаков з подарованою скрипкою.
http://vesti.ua/donbass/59371-snajpery-ato-igrajut-na-skripke-na-peredovoj
Іде війна. Ти хочеш, чи не хочеш.
А він, Вкраїно, кращий із синів!
Такий стрункий. І очі! Очі... очі...
Комусь такі ввижаються у сні...
Та він - солдат. Він мусить убивати.
Кривава дань і гибель навкруги.
Йому б не зброю - інструмент тримати
Серед руїн і смерті ворогів...
В перервах між боїв, на виднокраї,
Це - наяву, а не в казковім сні -
Збира́ солдат. І грає серце, грає
Запа́льний ча́рдаш прямо на війні!
А це віршик на цю ж тему!
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=508977http://proua.com.ua/?p=20261https://www.facebook.com/igor.mosijcuk?fref=ts
Сьогодні знайшли Сергія Костакова "Маестро". Знайшли мертвим. Верніше вбитим. Тіло Сергія було закуте в кайдани.
З Сергієм Костаковим я познайомився через фейсбук. Коли я сидів у в'язниці за сфабрикованою СБУ справою так званих "Васильківських терористів", а він був в політичній еміграції в Чехії. Коли мене з-за грат звільнила Революція Гідності Сергій попросив допомогти повернутись в Україну. І я допомагав. При першій же нашій реальній зустрічі він заявив, що хоче їхати на фронт, захищати країну - і поїхав. Воював в 72-й бригаді, був чудовим снайпером і розвідником, а за військовим фахом - десантником. Саме тому написав заяву і попросив перевести його в 80-ту десантну бригаду. Коли наказ про його переведення був підписаний він вийшов з розположення 72-ї бригади і зник. Його шукали більше ніж пів року: друзі і волонтери, навіть оголосили операцію "Врятуймо "Маестро"!"
І от сьогодні Сергія Костакова знайшли. Знайшли підло вбитим.
Сергій так як і я мав багато ворогів всередині країни, він як і я був політв'язнем режиму Януковича. Хто його вбив - наразі не відомо. Я докладу максимальних зусиль як народний депутат і як просто людина щоб розслідування по факту його вбивства було проведено неупереджено, не списане на війну і щоб були знайдені справжні винуватці.
Для мене це справа честі.
Ігор Мосійчук FB