Я - день, а ти темна ніч...
За хмарами місяць уповні...
Його не закрити долоням,
А він, коли віч - на - віч,
Хоч стриманий, та неухильно,
До неї одної прихильний,
І знаю, слабка я, ти - сильна.
Та гра мабуть, варта свіч...
Я - день, а ти темна ніч.
За тінями сховані чари,
Та, як ятаган яничара,
Так легко - голову з пліч...
Опівночі кров шаленіє,
Пелюстками десь багряніє,
Наллєш, і від трунку сп"яніє...
Омана - підступна річ .
Я - день, а ти темна ніч.
Я той, незгасаючий пломінь,
На витівки щедрий промінь,
Що бавиться потойбіч...
Пітьму розрізаючи, кришить...
Безсилу до ранку залишить,
Цикуту оманливу знищить...
Вечір...двобій протиріч....
Я - день, а ти темна ніч...
10.02.2015.