У блакиті п'янкій – голуби,
Святі ангели гордо ширяють
І безодню – дарунок судьби –
Й Батьківщину свою прославляють.
(Олекса Удайко)
У блакиті п’янкій голуби
Несуть слово цілюще від Бога:
«Ти життя попри біль возлюби –
Ти відкинь всі вагання й тривоги!
Подивися: небесная рать
Близь темниці постала для тебе
І прохає одного стоять –
І крізь ґрати схиля тобі небо.
Ти до серця все небо візьми –
Хай окріпнуть в борні твої крила,
Хай в душі твоїй більшає сила.
Хай падуть вороги твої злії
В твоїй вірі, любові й надії –
Тож до серця Ти небо візьми!»
02.03.2015 року