Попередня частина: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=774272
Туди й сюди доріжка
біля ставка лягла,
зроблена лиш недавно -
гуляла дітвора.
Зібралися чаєчки,
качки і голуби,
кому б їх пригощати,
їм їсти залюбки.
Лиш мама з діточками,
найменша з транспортом,
дарма, що трьохколісний,
поїдемо слідом.
Качечки тут плавають,
а на льоду – чайки,
злетілись усі їсти,
за ними - голуби.
А біля водоспаду -
голівками униз,
напевно, із водою
до них прибув сюрприз.
Обідали, із хмари
не дощ - снігу крупа,
закінчилась у птаства
обідняя пора.
Тепер птахи чекають,
їжачитись їм льоду,
прийдуть іще гуляти
і пригостять зграю.
Потупцяють поважно
по сірому льоду,
навколо загуліли:
“Давай швидко їду!”
Продовження…
30.01.2018.
Світлина автора.
Івано-Франківськ,
парк Т.Г.Шевченка.