Попередня частина: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=799424
Летіла пташечка,
за нею листочок,
чий сад виростає,
де повно квіточок?
У тому садочку
іриси рясніють,
а понад садочком
веселонька мріє.
Дощиком легеньким
небо відізвалось,
кому наче вітру
по небу літалось?
Летіла Ірида -
вісниця богів,
красуня веселки
хмар рушила стрій.
Посланниця Гери,
Олімпу богів,
з небесної сфери
Зевес повелів.
Були в нього справи
в далеких краях,
Гермес же зайнятий:
воює в верхах.
Оце у відомстві,
що з газом водилось,
хотіли півбоги:
винагород гори.
Та іще про ліси
турботи прибули,
поганці вивозять,
рубають усюди.
Тому понад світом
Ірида літає
і найважливіші
завдання вручає.
Літає над світом
вперед і назад,
Ірида з'явилась -
роботи вже час.
Донечка Тавманда,
Електри донька,
Зефір залицявся,
уже й сватана.
Ірида буває
в барвистому вбранні,
що кольором ллється
яскравим і гарним.
Буває Ірида
лишень у шарфі,
виблискує дивом
в усенькій красі.
Несе у рученьці
вона кадуцей,
із скорим наказом
був свиток оцей.
Побачиш Іриду –
уверх подивись,
веселки над світом –
семи стрічок хвіст.
Пролетіла пташка,
за нею листки,
рясніють іриси -
Іриди квітки.
Продовження: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=801232
23.07.2018.
Картина Жозефіни Волл (Josephine Wall)