Попередня частина: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=808380
Ой, пливла русалка,
колише дитя
і йому тихенько
пісню співала,
дитина вертілась:
не спиться сину,
хвилю ловить теплу
і морську піну.
“Човники гойдає,
люленьки-люлі,
спи, дитино мила,
чаєчки прийшли,
там вони гуляли,
де хвиля легка,
по піску лапками -
не чутна хода.
Чутно тільки хвилю
синюю морську,
хвилечці гойдати
човники в порту,
стане вона литись
тихо на причал,
донесе до берега,
хто вже засинав.
Хай принесе хвиля
радості й тепла,
тільки обережним будь –
буває лиха,
вона наче доленька:
легка і проста,
буря в ній буває
і знову тиха.
Русалок люляти
хвилечка буде,
а дитина мила
швидко вже засне,
сон солодкий хвиля
принесе рідні,
вже пливуть у човні
кольорові сни.
Стануть вони снитися,
швидко підростать,
розумним і милим
будеш ти зростать,
а як стане хвиля
торкати пісок,
лагідним, здоровим,
доленьки дасть Бог.
Несе синя хвиля
сни вже чарівні,
із нею грайливо
сняться уже сни.”
Ой, люленьки-люлі,
хитнулись човни,
спить дитина мила
і їй сняться сни.
Продовження: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=812559
21.09.2018.-14.10.2018.
Картина із інтернету.