ти забрав меланін із мого волосся
й черевики у долі - чудна і боса
а із серця поцупив стремління волі
через тебе - у клітці і на приколі
ти багаття розвів зі свічок любові
тануть, скапують щастям на полі крові
клеять воском своїм одинокі друзки
хочеш бути сама? відтепер - а дзуськи!
білі «я» від тепла стали «ми» червоним
дві самотні душі у одній персоні
їх тепер не розтяти, не розділити
їм тепер один одним довіку жити
тільки чом від кохання волосся сиве?
плата сріблом життю, а однак - красиво...
Так, а що - тiльки чистити ви любите картоплю? А вживати у iжу страви з неi хiба нi?
Та у мене захоплення де в чому з вашими i збiгаються. Теж поетичними рядками люблю бавитись. Але мене критичний розгляд вiршiв на сайтi якось значно бiльше захоплюе. Нi, ну, не усiх без винятку, звичайно, а тих, чий сюжет менi сподобаеться. Якщо вiршоскладання - ця стихiя моi iнтереси манить до себе пальцем, то критична дiяльнiсть iх впевнено тягне за руку. I тут вже вiдмазки на зразок: "А, нiколи зараз" чи "Та, якось iншим разом" - нi, таке тут не прокатить. Подобаеться вишукувати певнi деталi у вiршах, що раптом збиваються iз загального ритму чи трохи псують його загальну картину. Як ото, знаете, Шерлок Холмс дiяв дедуктивним методом. Ото i я щось у схожому стилi - вiд загального матерiалу здiйснюю перехiд до окремих, конкретних фактiв. Тiльки Шерлох Холмс - той у правоохороннiй дiяльностi практикувався, а мене лiтературна набагато бiльше приваблюе.
А чищення картоплi - досить непогане занняття, але з часником все-таки йому не порiвнятися. Часник - це з усiх овочiв беззаперечний фаворит на мiй погляд. I чистити люблю, i рiзати, i страви з його участю - то справжня смакота. Колись спробував його крiзь часничницю пропустити i пiсля того цим механiзмом бiльше не користуюся. Ну, переводиться продукт просто - половина часнику застрягае мiж дрiбнющими отворами. Якщо у м'ясорубцi, коли м'ясо у решiтцi застрягне, то по мисцi нею постукав - воно й вискочить. А тут застрягае намертво - хоч що йому роби. Краще вручну порiзати - хоч i часу довше займе, але ж безвiдходне виробництво. Увесь який е часник - той i можна вжити. А ще ж i жартують в народi - зробили новi парфуми з ароматом часнику, а мають вони назву - "Шанель № 13".