ЗАГАДКИ ДЛЯ ДІТЕЙ
***
Котилася тарілочка ,
Впала-не розбилася,
Навчалочок збирала-
Діточок навчала
***
Котилася тарілочка
по синьому полю
І пускала зайчиків
на Землю поволі.
А серпанок-
бравий хлопець
Сторожує місто.
Розсипає він на небі
блискуче намисто.
/ сонце,місяць,
зірки ,небо/
***
Вона мовить,звеселяє,
Утішає,наставляє,
В пісні ллється,казку каже,
Що завгодно вам розкаже.
Прийде з молоком матусі,
Її вчить мене бабуся.
З усіма і навіки.
Стережуть її роки.
/ м о в а /
***
Я візьму його до школи,
Є він в Галі і Миколи.,
І у Петрика й Кіндрата.,
У Аліни,і у Нати...
Ніби скринька-натюрель-
Звуть її шкільний .
п о р т ф е л ь
***
Вона розуму навчає,
Її люблять,поважають.
Мов капуста із листочків.
Купа текстів,малюнОчків.
Вона вчить,як в світі жити
Буду нею дорожити.
Брати чистими руками,
Подарую брату,мамі.
І без неї,як без рук-
Не дізнаюся наук.
/ к н и г а /
***
Вони скачуть і літають,
Мовби коні- скакуни
Швидше дій часто бувають
У людей...Та то ж...д у м к и
***
Встала вранці ,одягнулась,
Присідала,потягнулась,
Мій сніданок вже готовий.
Смачно їм і йду до школи.
Все встигаю хвацько з ним.
Помічник- мій друг...р е ж и м
***
Я куплю їх на базарі,
У аптеці і у ларі,
Їх зірву в саду,в городі
Організм насичу,тОді-
Буду я здоровим й сильним
Від спожитих...в і т а м і н і в
***
Ця наука вчить рахунку,
Й в житті пригодиться,
Не сховаєш за лаштунки
Те,що знадобиться.
На уроці не зівай...
Який предмет гарно вивчай!
/ м а т е м а т и к у /
***
д а л і п о к о т и л а с я
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=577221
Гарний вiршик, Валентино. Досить яскравi, оригiнальнi такi образи природних явищ. То ще в украiнського поета Леонiда Глiбова чимось схожа була iсторiя - загадка своерiдна: https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=5207