Новорічно-різдвяні сентименти Расмуссен*, як кажуть, знає більше,
як нас вколо пальця обвели –
атом наш віддавши тупо іншим,
оголивши небо і тили;
як Вкраїні щедро обіцяли
цноту волі, суверенітет
від шакалів ласих і амбалів,
як один із них сказав нам “нет”;
як в часи майданівської скрути
таємничо Захід цикнув нам –
то були повторні наші Крррути
й уступив наш Сектор тим панам…
То ж пора і нам настійно р-рикнуть,
хто свободу нашу не зберіг:
Вінниця нам – “цоколяд” на ринок,
95-й – Кривий ріг!
Йдемо потихеньку вже до тями –
розумом прокинувсь Рорзумков.
Скоро розберемось ми й з “гостя̀ми”,
випорснем з “обіймів”… і оков!
Український дух не перевівся,
встанемо з росиці і води:
не допустить українське військо
прикрої вселенської біди!
…Екс-генсек* – є думка – має рацію:
слід ману в Європі зупинить –
не занапастити горду націю,
щоб звірів утамувати сить!
Расмуссен напевно ж знає більше,
Слів його Мовчання – золоте:
край наш – явно вже не Моґадішо**,
й ворогу Вкраїну не здасте!
06.01.2022
_________
*Генеральний секретар НАТО (2009-2014), який нині
виступає за прийняття України та Грузії до альянсу
в нинішніх їхніх кордонах;
**столиця Сомалі, де з 60-х років минулого сторіччя
йде перманентна громадянська війна, яка знекровила
націю, зруйнувала економіку. Голод і злидні – ознака
цієї арабської країни.
На світлині з Інтернет - НАША ялинка в столиці ЄС і НАТО.