(майже фейлетон)
Притихла війни ейфорія
Й не знизивсь військовий запал..
Не зараз напала росія -
Чималий пройшов інтервал.
Тож хочу спитати я Вову..
Так, саме тебе, президент:
Де в нас наступальна є зброя,
Й що маєш робити тепер?
Прогнав бойових офіцерів
Та й декого в тюрми садив,
Крутим почувавсь господа́рем,
А потенціал (для війни) не рости́в.
Потрібен тобі Порошенко,
Що ти за ним бігав, ганявсь?
Ти ж бачив: війна! Краще б стрімко
Нарощенням зброї займавсь.
Тепер сидимо у калоші –
Догнати собак до москви
Нема в нас чим, люди хороші..
(Матюк пре тут..) Боже, прости!
Тож маєм сидіти в окопі
Й чекати, що путін помре,
Що здохне проклята росія,
І мир довгожданий прийде?
Чи бачиш свої хоч помилки
Й яку за них платим ціну?
Дивись, хоча б зараз не схиби -
Нам виграти треба війну.