На фронти в Україну рф-ія шле… хлібину
й… балалайку – для підняття духу вояків.
Із преси Ростѝли матері русню для вбивства…
І зараз у задумі РОСтилѝ:
що для розваг на фронт послать, аби ще
там з ляку нерви вбивців не здали.
Тож балалайки “тринь-струна” й гармошки,
та самогон для понту вбивцям шлють,
аби моральний дух піднять хоч трошки,
вдихнути цим нову звірину суть.
…Та в ЗСУ душа – не балалайка,
бо знають що, коли й куди стрілять,
коли попре – під матюкнисту лайку –
у мирний дім брудна рашистська рать.
Бо нам в підмогу йде і Бог, й природа *,
і гріють стіни рідних бліндажів…
Така козацька в нас уже порода –
згуртовуватись, де б хто не служив.
Бо ми всі дома, на своїй земельці –
тут нам позаздрить навіть Ахілес…
Ми не під стать лінивому “Ємельці”**,
взірець нам – легендарний Геркулес!
Та й тут, буває, піють балалайки:
“ дешевий сир – травневі шашлики”…
Тож не спішіть таким дарити “лайки” –
тут слово мають фронтові вовки!
І хай заткнуться вражі балалайки –
недовго їм бриньчати на землі:
їх душі дохлі... й звуки-неудайки
просторам українським замалі…
Й своїх “бриньчалок”, й зайд єдиним махом
пнуть ЗСУ під проводом ВЗ!
Туди, де флагман флоту канув н@х@й
і де Кобзон телят своїх пасе!
18.12.2022
_________
*йдеться про випадок з потопленням крейсера “Москва”,
коли наші “Нептуни” попали в ціль завдяки погодним
умовам та майстерності наших воїнів;
**горе-герой відомої російської казки про Ємелю.
Сильний вірш, Олексо!
І хай замовкнуть вражі балалайки –
не довго їм бриньчать на цій землі:
їх душі й звуки – дохлі неудайки –
просторам українським замалі…