*****
Прокидайтеся, думки.
Годі вже вам спати.
Згасли вже нічні зірки,
День встав. Вам вставати
Також час уже прийшов,
Щоби далі жити
І новії вірші знов
Впевнено творити,
Вірші ті, які несуть
У собі всякчасно
Певную важливу суть,
Щоб її прекрасно
Мали змогу осягнуть
Розумом, душею
Люди всі і тую суть
Ширити землею;
Суть, що криється в вірша́х,
Що пишу я нині,
В їхніх реченнях, словах,
Щоб тобі, людині,
Міг її я доснести
Повністю чудовно,
Щоб не тілом лиш рости
Міг ти, а й духовно,
Щоби ти не просто жив
Так, як довелося,
А завжди все те робив,
Щоби ліпш жилося,
Щоб робив, щоб працював,
Щоб щасливо жити,
Бо лише за гідних справ
Можна це зробити.
Євген Ковальчук, 23. 05. 2020