Не сумуй, Тарасе, не гнітися,
Проясни зажурене чоло,
За Вкраїну-неньку помолися -
Ми зумієм побороти зло.
Ми укупі, чуєш, ми всесильні,
Й до свободи жадібність лиха.
Недругів погрози недоцільні -
Ми зумієм дати копняка.
Не схилити нас, не побороти -
Ми нащадки славного Сірка -
Хоч бувають в долі повороти,
В жилах кров прадіда-козака.
І щоб там пророки не казали -
Непокірна українська плоть.
Ми воскреснем з попелу, із жару,
Як за віру воскресав Господь!
Ми здобудем волю неодмінно,
Дружнього позбудемось ярма.
Віддамо новому поколінню
Мир, якого дотепер нема.
Ми такі, бо в тебе ми вдалися:
В горі підставляємо плече.
Помолись, Тарасе, помолися,
Ми ж своїм незгодам допечем!