ШлЯхом між полЯми заблукАю
І зірвУ в посАдці абрикОс –
О, мої дерЕвця в дОвгім гаї,
ДИвитесь на мЕне, чи здалОсь?
ХУтір могО ДІда за горОю,
БИтий шлях – якИми хОдять тут;
СвІжий вІтер лОвить чуб, за грОю,
Так приЄмний дАвній мій маршрУт…
Приспів:
І такЕ все рІдне, і такЕ все мИле,
Мо, журУ розвІє, до душІ полИне…
А землИці жмЕню, я візьмУ в торбИнку,
Щоб булА зі мнОю, у тЯжку хвилИнку.
Он могИла скІфська все чатУє,
МАє таємнИцю у собІ.
Час своЇм життЯм живЕ й диктУє,
Що відкрИтись змОже на добІ.
А тепЕр черЕз полЯ, вздовж рІчки,
Де ловИв плотвУ і окунІв
З ТатусЕм, що й заставАла нІчка,
Під дзвінкІ музИки цвіркунІв.
Приспів:
І таке все рідне, і таке все миле,
Мо, журу розвіє, до душі полине…
А землиці жменю, я візьму в торбинку,
Щоб була зі мною, у тяжку хвилинку.
КрАю мій лелЕчий,солов’Їний,
РІдний, вЕрбний, тополИний край –
Мов би перед тЕбе у провИні,
Та несУ у сЕрці, нАче рай….
Приспів:
І таке все рідне, і таке все миле,
Мо, журу розвіє, до душі полине…
А землиці жменю, я візьму в торбинку,
Щоб була зі мною, у тяжку хвилинку.
Вячеслав Шикалович
06.01.2023р. – 01.09.2024р.
Мелодія на слова пісні:
ID:
1021649
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Громадянська (патріотична) лірика дата надходження: 06.09.2024 14:35:59
© дата внесення змiн: 06.09.2024 14:35:59
автор: Променистий менестрель
Вкажіть причину вашої скарги
|