В мої думки проникла осінь
В моїй душі вона живе,
В моєму серці плодоносить
І в світ краси своєї зве.
Вже фарб нових набрало листя,
Ним милуватися іду,
Шпак знахабнілий веселиться
На винограднику в саду.
Ще серце спокою не просить,
Воно бажає навпаки
Щоби тривала довше осінь,
Щоб були зрілими думки.
Щоб довше тішитись плодами
І передати потім їх,
Тим хто крокує в слід за нами
Потребу також має в них.
Мої плоди-думки осінні
Дозріли як в саду грушки,
Мої роки багаті нині
На золоті мої думки.