Ти мудрий: доля не торкає за плече,
Поради роздаєш й слова підтримки,
І слухаєш, й киваєш без затримки,
Історія зовсім не твоя - не пече...
Ти щедрий, поки гроші тратиш не свої...
Аванси роздаєш і преміюєш,
У зошит все собі рядком фіксуєш...
Ти добрий - бо багатства зовсім не твої.
Ти терпеливий: чийсь з далека чуєш плач,
Приймаєш участь, навіть співчуваєш,
І може чимсь уже допомагаєш,
Та чуже лихо, то не свій смачний калач...
І ти герой, бо бій лунає віддаля,
Стратегом бачишся і генералом,
Лякаєш ворога борщем і салом,
Хоч справа не в тобі і битва не твоя...
Щоби здаватися крутим ти перш за все
Будь завше чесним із самим собою,
І метикуй частіше головою,
Що чого варт? Що перемогу принесе?
9.11.2024