Притча
У савані якось раз
Завагітніли тварини:
І собака між оаз,
І слониха на рівнині...
Ось три місяці пройшло
У собаки вже прибуток
Цуценяток шість було
І шептались звірі: "Круто!"
За півроку знову це -
У собаки, бач, вагітність
І ховало черевце
Десять цуциків. Стабільність!
Ще півроку знов приплід
Намічається в собаки
Та спитала принагід
У слонихи: "Де ознаки
Що ти виносиш дитя?
Я вже тричі народила
В мене виросла сім'я
Ти вагітна чи несила?"
І слониха навмання
Відказала: "Знаєш, мила,
Я ношу не цуценя,
А слона і нього сила
Й міць, яку всі поважа,
І захоплюються люди.
За два роки, як межа,
Буде чутно звідусюди..."
Не втрачайте віру й Ви,
Як у когось склалось краще.
Ще досягнете мети -
Ваше діло не пропаще.
Заздрість прикру відгоніть,
Мрійте і будуйте плани.
Для майбутнього живіть
І воно для Вас настане
16.11.2024