Зброя - аби битися,
Вбивати? Ні, охорона
Себе і рідного. Чим же
Саме?
Пістолет? Автомат?
Чи це - ніж? Чи кинжал?
Чи меч? Чи це бомба?
А може - слово?
Дії? Сказане слово
Може зламати зброю
Як гілку тонку на землі,
Знищити в прах її.
Насилля у світі прибрати?
А може - насилля посилити?
Ні, слово не має бути
Знищенням масовим світу.
Словом вбивати не варто,
Словом рятувати потрібно -
Слово вбивати не має,
Словом треба платити
Ціною за шкоду, спричинену
Світу, спричинену нами,
Спричинену нам - адже слово
Є найстрашнішою зброєю.
Бо словом війну зупинити,
Зупинити можна людину,
Зупинити знищення всього,
Або ж взагалі - навпаки.