Горлиці крила до квітня
голову догори...
Скільки всього прожити
Скільки доріг пройти.
Качур пливе потоком
Течія ніжить камінь,
Скільки всього на потім,
Скільки ж всього не сталось.
Вітер грає волоссям,
Сонце запалює весну,
Що не гадали збулося
Втрачене не воскресло.
Горлиці понад хмари,
Ловлю блакить крізь попел,
Стільки думок мовчало,
Лиш сивина по скронях.
Весна шепоче в вуха
Про чорноземи й міни,
Тримають насіння руки
Сіють, в життя вірять.
Горлиці крила до квітня...
Голову догори...
Скільки б всього прожити
Кроками без війни...
30.03.24