Щедрівки
Ой, настали святки,
Щедруйте, дівчата,
Зачекались хазяї
Щедрівок на свято!
Щедрик, ведрик!
В сметані вареник
Несіть, тітко, з хати,-
Буду щедрувати!
І нам, неборакам,
Пиріжечків з маком,
Ще й кухлик узвару,
Бо щедруєм даром!
В вашій хаті, на сітниці,
Пишнобокі паляниці,
Подаруйте хоч Єдную,
Я вам краще защедрую!
Хай в ваше віконце
Світять зорі й сонце!
Хай ваші ягнятка
Зростуть із телятко!
Поросятка ваші
Жирніють від каші!
Хай рояться бджілкі,
Як яблука на гілках!
Хай розумні й ситі
Виростають діти!
Щедрівці кінець!
Давайте млинець!
Посівання
У день, що дав Спасителя,
Світ Божий прославляють,
Хай його відродження
Всіх слов`ян єднає,
Хай же й наші зернятка
Добром проростають!
Розв`яжу торбинку я швидше,
І підкину зернята вище:
На добро, на благо кидаю,
На здоров`я вам посіваю!
сієм, сієм, посіваєм,
Щастя-долі вам бажаєм!
У просторій вашій хаті,
Щоб були ви всі багаті!
Щоб лежали на столі
Паляниці немалі!
Щоб були у вас ковбаси,
Молоко і сало, м`ясо
І млинці, і пиріжки,
І духмяні пампушки!
Дружно жили у оселі
Роботящи та веселі!
Сієм зерном ваговитим
Добрим людям прцьовитим!
Не з сівалок, а з долоні -
По долівці, по ослоні!
Посіваєм в кожній хаті -
Будьте радісні й багаті!
Сієм щедро, перехресним,
На добробут людям чесним!
Промовляєм з кожним кроком:
З новим щастям!
З Новим роком!
Прощавання
А по цім слові
Бувайте здорові!
І ви з господинею,
Зі всією родиною!
Щастя й здоров`я
У цьому році
Та на довгий вік!
ID:
210775
Рубрика: Поезія, Казки, дитячі вірші
дата надходження: 14.09.2010 08:20:23
© дата внесення змiн: 14.09.2010 08:20:23
автор: Борисовна
Вкажіть причину вашої скарги
|