Іміджборд (англ. imageboard, «дошка для зображень», також чан від англ. channel) — тип форуму з відсутністю реєстрації та організацією спілкування розділо-тредовим способом. У неформальне визначення також входить поняття про те, що це місце, де користувачі провадять жваві бесіди за допомогою повідомлень з прикріпленими графічними файлами.
Іміджборд складається з тематичих розділів або дошок (також іноді самі іміджборди називають дошками). Дискусія на кожній дошці розділена на окремі треди, які складаються з постів - послідовних відповідей на перше (початкове) повідомлення. Найчастіше будь-який відвідувач іміджборду має змогу створювати власні треди або відповідати в тих, які вже є, безосібно чи підписуючись.
Читати далі на Українській Драматиці та Луркморі:
http://www.wikireality.ru/wiki/UW/Image_board