Життя – постійна боротьба
За право слова, право жити;
Життя – це честь, і це ганьба,
Серця і зцілені, й розбиті.
Життя – це радість і печаль,
Це довга і важка дорога;
Життя – і пекло це, і рай,
Каміння, що збиває ноги.
Життя – це неспокійні сни,
Які переживає мати,
Коли із дому йдуть сини…
Життя – це знахідка і втрата.
Життя – це ринок марноти,
Це вічні небеса відкриті;
Життя – це друзі: я і ти,
Народжені, щоби любити.
Це вітру подих, шум дібров,
Пташки співочі і струмочки…
Життя – то вічная любов,
Життя – дитячі голосочки.