Моя родоначальниця,
Моя чарівна мова,
Моя ти і порадниця,
Моє незгасне слово.
Могутня, безкінечна ти,
Глибинна, наче море,
І сміх народу й плач в тобі,
Його безсмертя й горе.
Спів музики і квітів цвіт
В тобі разом з’єднались
І ти у гнучкості й красі
Мовам не поступалась.
Тож , розцвітай, немов весна,
Тіш українським словом,
Твердине мудра і палка,
Моя чарівна мова!
Бо ти і правда, і добро,
Краса мого народу.
Мені б таланту одного,
Щоб славить твою вроду.