Відкриєш очі серед ночі
І будеш сидячи мовчать.
Чого шукають твої очі?
Можливо, просто хочуть спать?..
Чи відгукнеться хтось, чи ні?
Чи погляд десь твій відіб\\\"ється?
На білій кам\\\"яній стіні
І біль, і жаль... Все-все минеться.
Ти тільки жить дозволь мені...
Навіщо жить? Мені - щоб чути
І бачити. І в далині
Пізнати щось і вмить забути.
Відкриєш очі серед ночі.
Мовчи!.. Мовчи!.. Прошу одне -
Якщо щось й кажуть твої очі,
Мовчать вуста. Значить, мине...́