Святвечiр католицького Рiздва...
Очiкують якогось дива люди,
А у коморi святкує мишва -
Вiдомо тiльки нам, мишам, що далi буде.
Бiля стiни мiшки з зерном стоять,
Ґаздиня вiдрядила сюди кiшку.
...Кобiто, чуєш писк маленьких мишенят?
Не треба тут котiв! Послухай мишку!
Ми - хатнi звiрики, хитрi i розумнi,
Не налякаєш нас розправою швидкою.
Проте, спроможнi розповiсти ми тобi,
Що буде влiтку (або, навiть, навеснi)
З родиною твоєю i з тобою!
_________________