Моя душа тріпоче в хвилюванні
Від тих думок, що крутяться в умі.
Навіщо моє серденько - не камінь?
Навіщо б’ється в грудях все хутчіш?
Так солодко пригадувати миті,
Коли любов у серці розцвіла.
В твоїх очах, немов би в оксамиті
Я хочу потопати без кінця!
І чути кожен день твій ніжний голос,
Що ллється піснею, мов зіронька ясна.
Чому далеко зараз ти, чому не поруч?
Я можу бачити тебе лише у снах.
Я тільки згадую тебе і радість щира
Мені розтягує у посмішку вуста.
Як шкода, що не дав мені Бог крила,
Бо від любові хочеться літать!
Мені не сила зносити розлуку!
І тижнями здаються довгі дні...
Ти - моє щастя, милий, моя мука.
Як місяць - і далекий і близький