Звідки ти, чорна птахо, звідки ти?
Бачила інші зорі й чужі світи.
Марила сонцем, обганяла вітри.
Звідки ти, чорна птахо, звідки ти?
Розкажи, чорна птахо, розкажи мені.
Кого вночі кличеш, які бачиш сни?
Чому завжди повертаєшся з приходом весни?
Розкажи, чорна птахо, розкажи мені.
Лети, чорна птахо, пастки омини.
Розкажи їм усе, хай почують вони:
Гніздо твоє зникло в круговерті війни.
Лети, чорна птахо, пастки омини.
Кайдани на крилах своїх розірви.
Лети у лікарні, лети у церкви.
Дихай на суші, в воді пливи.
Тільки живи, чорна птахо, тільки живи.