Якби взяти у долоні білий світ, наболілий,
Познімати - зруйнувати кайдани й закови,
Аби мученик зомлілий, вбогий та нужденний,
Відчув гідність та повагу, силу свого слова.
Поневолений, зневірений, панами пограбований,
Погрозами наляканий, обіцянками нагодований,
Прозрів, бідолашний, відкрив очі зачудовані,
Згадав, богом цілований, надії та бажання поховані.