«Маріє!» - мовив Гавриїл:
«Будь поміж жон благословенна,
Бо я приніс благий посил –
Прийми, дитя, його смиренно».
«Ось, Господи - Твоя раба.
Хай буде по Твоєму слову.
Коли прийшла моя доба –
Я стати Матір’ю готова.
Хоч мужа ще не знала я,
Та від Святого Духа Сина
Приймаю, воля хай Твоя
Мою божественно поглине».
І підкорилася мала*
Без суперечок, без вагання;
Та й сталось диво: зачала
Без чоловічого бажання…
Вагітність – рішення твоє:
Чи бути з Богом, чи не бути;
Чи "ego" берегти своє,
Чи задля Бога все забути.
Весь свій комфорт, авторитет
Покласти Сину Бога в жертву,
А бунтаря імунітет
Покірністю дитяти стерти.
Не може бути НЯШ і МЯШ
У серці Божого створіння,
З брехнею гратись в «баш-на-баш»,
А в Правду кидати каміння.
Час завагітніти Христом
І Сина Божого родити,
А із добра-і-зла єством
Навіки душу розлучити.
22.10.2016
мала* - діва; деякі джерела запевняють, що Марія мала дуже юний вік(16-17 років).
"12 А всім, що Його прийняли, (Бог дав) їм владу дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його,
13 що не з крови, ані з пожадливости тіла, ані з пожадливости мужа, але народились від Бога." (Івана,1 розділ)