Поранений ангел з багряним крилом,
Співаючи пісню і давлячись злом,
Не скиглить і навіть не зронить сльози,
Не кличе братів і не молить: Спаси!
Він мовчки лікує багряне крило,
Щоб нове життя і воно віднайшло.
Щоб знов білосніжним воно зацвіло,
Й хазяїна знов до творця віднесло.
Поранений ангел крізь огненну біль
Побачив під деревом скиглячу тінь.
Підвівся він рвучко й поринув, як зміг,
Багряне крило торочилось між ніг.
Щось нило у горлі, переляк майнув,
Пролилися сльози, та болю не чув.
Добравшись до тіні, накривши крилом,
Зронив він сльозу. Перемога над злом!