Ти патріот? Авжеш! Ти патріот!
Напнулася на пузі вишиванка.
Малюєш напис: «Кой-хто – ідіот»
І прапор піднімаєш ти щоранку.
Машина розцяцькована уся,
А мова, як у радіоефірі.
Та вчора не підвіз ти дідуся:
Ще забруднить салон автомобіля.
Сьогодні обдурив мале хлоп'я:
Помив він джип за долар-календарик.
Його прокльон тебе не зачіпа:
Твій син - в далекій Англії школярик.
Панічно голуби летять на дах,
Як гаркаєш ти "Слава Україні!"
Потрібен ти Вкраїні, як чиряк,
Через таких, як ти, у нас руїна.
Кімнати для гостей - людей чужих.
А батько рідний має де поспати?
Співаєш на застоллях про рушник,
Та відпочинок твій не у Карпатах.
Бульдозер материнську хату зніс.
Аж цвіллю тхне від псевдопатріота!
Щоб не вживати некоректних слів,
Я не скажу куди піти і хто ти.