Для мене Бог живий,
Який живе в моєму серці,
Адже він Дух святий,
Який керує у житті.
Його не уявляю на іконі,
Він мов світло, мов повітря,
Що не вміщається в посуді -
Для мене Бог живе в природі.
Він он у квітці і в берізці,
В росі ранковій і у річці,
В повітрі чистім, що у лісі,
А не в якомусь рукоділлі.
Він є творець усього світу.
Для чого ж вірити іконам,
Коли існує Бог в природі
І управляє світом цілим.
Уся природа Бога славить,
Пташки йому пісні співають,
А квіти землю прикрашають -
Лиш люди Бога забувають.́́