Палає наша Героїня нескорена
У ворожому полоні,
Брехнею грізною туди запроторена.
Її спітнілі долоні,
Її посмішка незламна, лукава
Дратують тих, хто її ув'язнив,
А ще струнка вишиванна заграва
І дії, які весь світ оцінив.
Стріляє наша «Пуля» нескорена
Ударними словами.
Її історія цинізмом відтворена,
Кривими голосами.
Голодним пережимом протестує,
Катам лоскоче нерви,
Свій організм на витримку тестує
І нищить чинні «черви».
Б'ється відчайдушно наша Надія нескорена,
Мов пташка, хоче вирватись на волю,
Аби не була єдина миттєвість спотворена,
Аби самій писати власну долю.
21.05.2016