Бачили ви коли-небудь Фею Сну?
Вона - красуня з довгим шлейфом із волосся
Білим й трошки кучерявим
Як пір'їнки у подушки.
Очі дивляться ласкаво,
Усміх має таємничий.
Лагідно так промовляє,
Гарно ліжко розстеляє:
"Де ведмедик твій чекає?"
Всі фіранки закриває, -
Жодну шпарку не залишить! -
Заспіває колискову,
Ту єдину незабутню,
Що матуся добре знає...
Потім сяде біля ліжка,-
Тут важливо не злякати! -
Бо як тільки гупнеш, крикнеш,
То злітає наче пташка,
Враз зникає, й не спіймаєш.