Колись в минулому у світі
В чудових митях в пилюзі
Знайшли свій діамант у квіті
Собі змогли сховати у стозі
І через роки ми згадавши
Віддали дітям, віддали у віки
Свій діамант, його тримавши
Згадали пройдені усі роки
Прекрасний камінь безкоштовний
Служить ще довго буде нам
Він лиш краса, не марнославний
Він ніби наший вічний хлам
Сіяють грані, знову грають
Підносять націю і знов
Думки і дії всі перегравають
Це наший всесвіт без оков
Один єдиний для Вкраїни
Могутня сила наших днів
Дістався нам він від калини,
Верби і від батьків-дідів
25.05.2004 (Яресько Я.М).