|
Ψεκι ιδυτ, ι ψεκι υχοδάτ, α πενηε Γομερα
Ψςε ραζδαετςά, ι ςψεζ, ψεξεν Γομεροψ ψενεξ.
Ζυκοψςκιη Ψ. Α.
Σοφιά
Οδναζδω βυδυξι αςπιραντομ ά ζαθελ ψ βιβλιοτεκυ ι μνε πο ζακαζυ ψμεςτο κνιγι Γεγελά ψωδαλι κνιγυ Σοφοκλα. Ά ςιληνο υδιψιλςά ι δολγο δυμαλ, ξτο βω ψςε ετο ζναξιλο, οθιβκα ετο ιλι θυτκα κακογο-το προφεςςορα. Τεπερη, ψ ψοζραςτε Αρχιμεδα, ά πονιμαύ ξτο κ ξεμυ.
Νεψεζεςτψο ι γλυποςτη εψροπεηξεψ ποτράςαύτ δο γλυβινω δυθι. Νευζελι νεληζά πονάτη, ξτο εδινςτψεννωη πυτη πρεοδολενιά ραςκολα ι κονφρονταξιι, ψεδυθιχ μιρ κ άδερνομυ κολαπςυ, ετο ψοζψρατ κ γρεξεςκομυ αλφαψιτυ ς νεςκοληκο υλυξθενοη ςοψρεμεννοη φονετικοη.
1. Φ φ
2. Ψ ψ
3. Π π
4. Β β
5. Κ κ
6. Γ γ
7. Τ τ
8. Δ δ
9. Μ μ
10. Ν ν
11. Λ λ
12. Ρ ρ
13. Σ ς
14. Ζ ζ
15. Θ θ
16. Ξ ξ
17. Α α
18. Ο ο
19. Ε ε
20. Ι ι
21. Υ υ
22. Ω ω
23. Χ χ
24. Η η
Σκλαδωψαετςά τακοε ψπεξατλενιε, ξτο γρεξεςκιη αλφαψιτ άψλάετςά δλά ρυςςκογο άζωκα ροδνωμ, νο βωλ ζαμενεν ψςλεδςτψιε νευδαξνοη ρεφορμω ιλι ψ ρεζυλητατε ραζρυθιτεληνωχ ψοην νειζβεζνο ψεδυθιχ μιρ κ υπαδκυ κυλητυρω. Βωλο βω ιντερεςνο υζνατη μνενιε Αλεκςεά Τολςτογο πο ετομυ ποψοδυ, νο ψιδνο νε ςυζδενο.
Τοτ κτο νε ςλωθιτ μυζωκυ νεβα ι ναρυθαετ γαρμονιύ νεβεςνωχ ςφερ, τοτ οβρεξεν να ψεξνωε ςτραδανιά ι λιθενιά, να γνεψ πριροδω. Λατωνη ι κιριλιξα -- ετο ιςξαδιε αδα ι ορυδιε Σατανω. Κτο κακ οβζωψαετςά, τοτ τακ ςαμ ι ναζωψαετςά.
Νε ζναύ, ςλυξαηνοςτη λι ετο, ζακονομερνοςτη, ιλι Προμωςλ Βοζιη, νο ψ ινςτιτυτ ά ποςτυπιλ ψ Ολιμπιηςκομ γοδυ. Πομνιτε, κακ κακοη-το οβκυρεννωη γρεκ ιζ ςτρατοςφερω, ναςμοτρεψθιςη ποληςκιχ φιλημοψ, ζαβροςιλ ποδ δψερι "ναθεη" κομνατω θιπάθιη ογνετυθιτελη. Νο ά νιξεγο νε ποδζιγαλ να βυληψαρε Δρυζβω Ναροδοψ, α ζναξιτ Τρού ςπαλιλ νε ά. Ψοτ τακιε ψοτ δελα.
Σ νοψωμ υξεβνωμ γοδομ, δορογιε γιμναζιςτω! Ιντερεςνο, κακοη αλφαψιτ πονραψιτςά Ψαμ βοληθε?
Βιβλιογραφια:
1. Собрание сочинений В. Жуковского.
СПб., Тип. Академии наук, 1869.
2. Одоевский В. Ф.
Сочинения. В 2-х т.
М.: Худож. лит., 1981.
3. Обручев В.А.
Плутония.
ОНТИ, 1935.
4. Александр Блок
Собрание сочинений в 8 томах + дополнительный том.
Государственное издательство художественной литературы,
Москва, 1960.
5. Катаев В. П.
Цветик - семицветик ( Сказка ).
М. , « Дет , лит . » , 1967.
6. Платон
Диалоги.
СПб., Азбука-Классика, 2007.
7. Басни Эзопа.
М., Наука, 1968.
8. Ефимов О. Ю., Шипицова Е. В.
Александр Пушкин и Греция.
СПб.
9. Черный Э. В.
Греческая грамматика гимназического курса .
8 - е изд. М., 1893.
10. Виппер Р.Ю.
История Греции в классическую эпоху IX–IV вв. до Р.Х.
1916.
11. Чудинов В.А.
Русские руны.
Изд. Традиция, 2015.
12. Яковлев В. В.
История крепостей.
М.: ООО "Издательство АСТ"; СПб.: ООО "Издательство "Полигон", 2000.
ID:
924815
ТИП: Проза СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Оповідний ВИД ТВОРУ: Поетичний маніфест ТЕМАТИКА: Історична лірика дата надходження: 12.09.2021 00:15:45
© дата внесення змiн: 15.04.2023 23:55:19
автор: Ivan-Ko
Вкажіть причину вашої скарги
|