За мотивами Р. Бредбері
Ціджу по краплі серпень вже достиглий,
Немов тягучий вельми амарето.
За вікнами хитрун-дощисько скиглить,
Я ж сонце бачу крізь бокала гето.
Лінивий кіт мурчить на підвіконні,
Теж кольору приємного амаро.
Суниці стигнуть в лісі на осонні,
Сюркочуть коники в хрумких отавах.
Вдихаю квітів лоскітливі ноти:
Ромашки, деревію, материнки.
Серпневі дні - закладинки в блокноті -
Знов перегляну наодинці взимку.
На перехрестях не волайте, люди:
- Ну, ось і серпень! Скоро прийде осінь!
Хай літо вповні з нами ще побуде,
Цідіть по краплі неба стиглу просинь!