УКРАЇНСЬКА ДЕМБЕЛЬСЬКА (співалась у радянській армії в 1979-1080 р. р. )
Солдатом я був півтора роки. Після закінчення вишу. Так трапилось, що в нашій роті крім мене було ще штук 40 українців. Та ще плюс 5 чи 6 україномовних із Кубані. Хлопці знали, що я трохи забавляюсь віршами, тому й попросили скласти текст стройової пісні українською мовою. Я це зробив. На мотив "Раз, два, три калина..." Роті пісня сподобалась. ЇЇ щодня першою співали на вечірній прогулянці перед сном. Старшина був українець і проти пісні не заперечував. Ротний зі взводними теж цей спів сприймали позитивно. Тільки замполіт-кацап зеленів від злості, тупав ногами і горлав: "Прєкратіть!!! Отставіть ето бєзобразіє!!! Пріказиваю ісполнять "Дєнь Побєди!!!". Після цього частенько цілий взвод замість сну ішов на кухню чистити картоплю. Та наступного вечора пісня знову звучала. В 110 голосів. Із художнім свистом. Без неї рота просто не могла гуляти строєм.Ось цей текст.
Ой коли ж ми наїмося тюльки з головкАми,
Ой коли ж ми нап`ємося пива з наливкАми.
Та й коли ми з вами, хлопці, виспимось до втоми,
Та й коли ж ми вернемося з армії додому.
Приспів:
Раз, два, три калина, виглядала мати сина,
Ще й ночами не спала.
Раз, два, три калина, як була в мене дівчина,
Та й до другого пішла.
Надоїли нам підйоми і команда: «Смірно!!!»
Скоро знімемо погони й заживемо мирно.
Як прийду на дембель - батько кабана заколе,
Прийде родичів багацько, ще й дружбан Микола.
Приспів:
Раз, два, три калина, виглядала мати сина,
Ще й ночами не спала.
Раз, два, три калина, як була в мене дівчина,
Та й до другого пішла.