Прийшла весна – пора чудова,
Від сну прокинулась діброва,
Ласкаво сонечку всміхнулась,
Навколо себе озирнулась.
Кудись дрімота зразу ділась,
Бо дуже вражена здивилась.
Себе красуню не впізнала,
Подумавши “Ох,довго ж спала”.
Життя нове панує всюди.
Вдихни,діброво,повні груди.
Вітай його духмяним цвітом,
Метелеків легким політом.
Потоком потічків бурхливим,
Казковим співом солов’їним.
Струнких берізоньок поклоном
І дощових краплинок дзвоном.
Мов наречена вся природа
Всіх нас чарує її врода,
Нестримний потяг до нового,
Нестримний потяг до краси,
Що є пробудження весни.