Набридли Людочці пиріжки з капустою, з картоплею та з горохом, які завжди пекла для неї бабуся. Захотілося нових начинок спробувати. А на городі, якраз, поспіли помідори, кабачки, баклажани та перець. Зібрала Людочка всі ці овочі, сама їх помила, почистила і порізала дрібненько. Бабуся мовчить, нічого не говорить. Замісила мовчки тісто і спекла для онучки окремо з кожною начинкою тільки один мале-е-енький пиріжечок. Спробувала Людочка ті пиріжки і скривилася: такі несмачні вони були. Сіла біля столу, похнюпився.
– Чого ж ти така сумна, онученько? – запитала бабуся.
– Пиріжки несмачні виходять…
– З помідорами, кабачками, баклажанами та перцем?..
– Угу… Що ж ми з цими начинками далі робитимемо? Багато я їх накришила…
– Не журися, овочі ти вже порізала, будемо робити РАГУ! Спочатку обсмажимо всі ці овочі в олії та поставмо їх тушкувати. А ще нам треба почистити і подрібнити картоплю та цибулю – їх також додають до цієї страви.
Ввечері Людочка та бабуся пригощали всіх родичів та сусідів смачним овочевим рагу.
– Цю страву Людочка сама робила, – вихваляла онуку бабуся.
– Та ні, робили ми її разом, – зашарілася дівчинка.
Овочеве рагу сподобалася всім. «А пиріжки, – вирішила Людочка, – краще пекти зі старими начинками: з капустою, з картоплею та з горохом. Такі пиріжки мені подобаються більше».