ДО МУЗИ
.
Пустунко Музо, озовися,
Розвесели мене слівцем.
Веселим сонечком явися,
Чарівних римувань гінцем.
Будь щедрою в своїх дарунках,
Співай, співай свої пісні.
У тих словесних візерунках
Даруй управності мені.
Вправляти думкою і словом
І розуміти почуття,
Щоб зазвучати віщим дзвоном
І Боже славити Ім’я.