Мій промінець примружив жовте очко,
Жбурнув між віттям вишиту сорочку
І нумо гратись з сонця теплим зайчиком,
Просити в нього хлібчика окрайчик
- Навіщо тобі хлібчик? Ти ж бо промінь....
Від тебе - теплий голосистий гомін...
На що проміння зайчику сказало:
-Ти знаєш, що тепла буває мало?
Тому мені - рости і їсти хлібчик
Уранці, ввечері, в обідчик,
Щоби були щасливі і зігріті
Звірята, квіточки і діти
Трава, бабуся, мама і мій тато,
Бажаючих тепла - багато
Ростиму я і ти ростимеш, зайчику,
То ж пригощайся хлібчика окрайчиком
Н.Карплюк-Залєсова